Secțiunea

Viața spirituală

În această secțiune, veți găsi articole, clipuri video și studii care să vă ajute în viața dvs de credință, să-L cunoașteți mai bine pe Dumnezeu, Biblia și promisiunile Lui, să creșteți în maturitate și în umblarea creștină și să descoperiți soluții la provocări și probleme personale.

Ultimele articole


Modalități prin care inima ta poate fi eliberată de poveri | de Joyce Meyer

Mă confrunt cu probleme la nivelul inimii – și voi la fel. Nu mă refer la inima mea fizică, ci la sufletul meu, care cuprinde mintea, voința și emoțiile mele. Acestea sunt centrul vieții noastre.

Starea noastră interioră este foarte importantă, pentru că se bazează pe gândurile și atitudinile noastre, care la rândul lor, determină modul în care trăim. Nu trebuie să-ți clădești viața în funcție de circumstanțe: locul în care trăiești, slujba sau relațiile cu ceilalți, ci trebuie să fii așa cum ești tu.

Pacea și bucuria autentică vin de la Duhul lui Dumnezeu din noi, nu de la lucrurile sau oamenii din jurul nostru. Și atunci când inima ne e împăcată cu Dumnezeu este uimitor cât de liniștiți, mulțumiți și chiar fericiți putem fi în mijlocul situațiilor dificile și tulburătoare.

Matei 5:8 spune că aceia care au inimă curată Îl vor vedea pe Dumnezeu. Și Proverbele 4:23 ne îndeamnă: „Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii.

Versetul din Proverbe ne spune clar că este responsabilitatea noastră să ne păzim inima. Și trebuie să facem asta constant, deoarece zilnic se poate strecura în inima noastră ceva ce nu e curat sau nu e pe placul lui Dumnezeu.

Verificarea motivațiilor noastre este o modalitate bună de a determina starea inimii. Ceea ce ne motivează dezvăluie de ce facem ceea ce facem. Asta este mai important pentru Dumnezeu decât ceea ce facem. Dacă suntem cu adevărat sinceri cu noi înșine atunci cei mai mulți dintre noi vom recunoaște că vrem să impresionăm oamenii, și asta este ceea ce ne determină să facem ceea ce facem.

Dar am înțeles un secret important: când nu mai trebuie să-i impresionăm pe oameni, ci trăim pentru a fi pe placul lui Dumnezeu, ne vom putea bucura cu adevărat de viață și vom putea fi făptura creată de Dumnezeu.

Gândește-te la următorul aspect: programul tău este agitat pentru că Dumnezeu ți-a dat prea multe responsabilități sau pentru că vă străduiți să fiți pe placul altora? Ați spus vreodată: „Ei bine, această persoană se așteaptă să fac asta, așa că acesta e motivul pentru care o fac”? Sau poate v-a fost teamă că veți supăra sau să dezamăgi pe cineva dacă nu ați făcut ce v-a cerut. Eu am procedat așa. Și pur și simplu, m-a frustrat și m-a umplut de resentimente.

De asemenea, făceam tot felul de lucruri deoarece eram băgăcioasă și voiam să știu ce se întâmplă – chiar și la biserică! Acesta a fost motivul pentru care mi-am dorit să mă implic în unele grupuri. La un moment dat chiar l-am îndemnat pe soțul meu, Dave, să fie prezbiter în biserică, pentru a putea merge la întâlniri și apoi să-mi spună ce se întâmplă.

Pe măsură ce am crescut spiritual și m-am maturizat în relația cu Dumnezeu, El mi-a arătat ce înseamnă să ai o inimă ca a Lui. El este un Dumnezeu al harului, al milei, al adevărului, compasiunii și generozității. Orice ne spune El să facem, o spune spre binele nostru, nu spre folosul Său. El a dat tot ceea ce a avut mai bun când L-a jertfit pe Isus, singurul Său Fiu, pentru noi, ca să fim iertați de păcate prin sângele Său vărsat.

Indiferent de starea inimii voastre, dacă aveți încredere în Dumnezeu, El vă poate vindeca și astfel, inima voastră va fi asemenea inimii Sale.

Dacă nu ați fost obișnuiți să vă verificați inima și să o păziți cu atenție, vreau să vă îndemn să petreceți într-o zi câteva ore în singurătate și să vă gândiți la faptele și la motivațiile voastre. Dacă veți fi sinceri cu voi înșivă, Dumnezeu vă poate ajuta să vedeți adevărul despre starea voastră. Și adevărul vă va face mereu liberi!

| Devoțional

Odihnește-te | Mai aproape de Dumnezeu cu fiecare zi, 8 noiembrie 2023

Dacă ne odihnim, avem putere, înțelepciune și curaj.
| Devoțional

O rugăciune simplă, plină de credință | Mai aproape de Dumnezeu cu fiecare zi, 7 noiembrie 2023

Roagă-te cât mai simplu, pentru a te bucura și mai mult de fiecare rugăciune.
| Devoțional

Gândul lui Hristos | Mai aproape de Dumnezeu cu fiecare zi, 6 noiembrie 2023

Gândurile pe care le avem ne afectează viața interioară, sănătatea, bucuria și atitudinea.
sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.